بازنشستگی 70 هزار نفر در آموزش و پرورش و راه های جایگزین کردن نیروها
خبرگزاری ایسنا: معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از بازنشستگی ۷۰ هزار نیروی انسانی آموزش و پرورش در دو سال جاری خبر داد و راهکارهای موجود برای جایگزینی این نیروها را تشریح کرد.
علی زرافشان در گفتوگو با ایسنا، درباره روند ساماندهی نیری انسانی در سال جدید اظهار کرد: آموزش و پرورش مشکلی برای ساماندهی نیروی انسانی ندارد اما چشمانداز نیروی انسانی که برای آموزش و پرورش ترسیم میشود نیازمند توجه جدی است و باید توسط این وزارتخانه و دولت پیگیری شود.
وی افزود: طی امسال و سال آینده ۷۰ هزار نیروی انسانی از آموزش و پرورش بازنشسته شده و خارج میشوند و نکته مهم آن است که ۷۰ درصد این نیروها مرد هستند، در حالی که معمولا ترکیب نیروی انسانی در آموزش و پرورش اکثرا با زنان است اما در روند بازنشستگیها برعکس آن در حال وقوع است و نیاز داریم برای جایگزینی این جمعیت، از ردیفهای استخدامی استفاده کنیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه خوشبختانه در برنامه ششم توسعه، راهکاری برای این موضوع دیده شده است، گفت: براین اساس دولت مکلف شده برابر تعداد ردیفهایی که آموزش و پرورش برای استخدام درخواست میکند، اجازه جذب دانشجو از دانشگاه فرهنگیان و همچنین صدور مجوز ردیفهای استخدامی از طریق دورههای یک ساله حرفهآموزی براساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان را بدهد، بنابراین اگر این دو مورد اتفاق بیفتد، مشکلی در این دو حوزه نداریم.
زرافشان تاکید کرد: اما اگر چشمانداز پنج ساله را مدنظر داشته باشیم، نیاز به تحرک زیادی در حوزه تامین منابع انسانی وجود دارد و باید برای مرتفع کردن این نیاز دست به یکدیگر بدهیم.
وی درباره چابکسازی نیروی انسانی در آموزش و پرورش نیز گفت: معمولا مدرسه و نیروی معلمی از چابکسازی مستثنی میشود. کسی که بازنشسته بشود نمیتوان نیرویی به جای او جایگزین نکرد زیرا به معنای آن است که یا یک کلاس درس باید تعطیل شود یا باید دو کلاس با یکدیگر ادغام شوند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اگر هم چابکسازی بخواهد اتفاق بیفتد، باید در بخش اداری باشد.